Gehring & Ketelaars werkt ook buiten de theatermuren. Hieronder een aantal voorbeelden daarvan. Alles is maatwerk, omdat we ervan overtuigd zijn dat de impact dan het grootst is!
Ervaringssymposium

In Coronatijd maakten we samen met Sandra Boer van Art Partner drie online symposia rondom ervaringsleren in opdracht van Vilans. Een grote uitdaging om mensen via het scherm dichter bij de binnenwereld van mensen met een beperking te laten komen. Met muziek, interviews, oefeningen, theatrale lezingen en drie prachtige filmpjes maakten we een dynamisch, emotioneel programma voor zorgprofessionals, studenten en ervaringsdeskundigen.

Iedereen doet mee

Vanuit het landelijke project IDOLS* hebben we ons samen met een creatief consortium en zorginstelling Aveleijn gebogen over het volgende maatschappelijke vraagstuk: hoe kun je de participatie van mensen met een verstandelijke beperking vergroten? We hebben onderzoek gedaan, artistieke interventies gemaakt, ons hart verpand en een tentoonstelling gemaakt:

In de interactieve tentoonstelling Wat je niet ziet bestaat niet wel! zie je werk gemaakt door kunstenaarskoppels van mensen met en zonder beperking. Het werk en hun (en ons) maakproces vinden een plek in de tentoonstelling. De tentoonstelling werd bezocht door koppels van mensen met en zonder beperking. Voor hen ontwikkelden we een ‘handleiding voor een eerste ontmoeting’, ze mochten elkaar tekenen en ze werden geïnterviewd.

De expositie staat in afgeslankte versie op de Art Brut Biënnale in Hengelo.

Huur een Speech

Gehring & Ketelaars doen, naar aanleiding van een probleem/vraag/gevoel uitgebreid onderzoek. Ze interviewen werknemers en proberen erachter te komen wat er écht speelt. Op basis van hun bevindingen schrijven ze een theatrale speech; een spiegel voor de organisatie. G&K bouwt na presentatie van de speech altijd ruimte in voor reflectie en verdieping, in een vorm die past bij opdrachtgever en onderwerp.

Theatrale speeches schreven ze onder andere voor: Het Veiligheidshuis Utrecht, Gemeente Amsterdam en Gemeente Peel en Maas.

Anne Gehring en Vera Ketelaars gaven ons de leiderschapsspeech van onze meest bijzondere leider: namelijk wijzelf. Het werd bijzonder, creatief en met veel passie verteld door beide actrices. Zij gaven ons onze eigen speech om ons te motiveren, te boeien en energie te geven. En het had effect, een boodschap kan je op verschillende manieren brengen. Doe je dat met creativiteit, energie en passie, dan komt het anders aan dan alleen met woorden die op een “gewone” toon worden uitgesproken. Frans, Gemeente Amsterdam.

Haagse Hogeschool - Conferentie

Gehring & Ketelaars heeft in opdracht van Sandra Boer en Robert Tordoir van Art Partner twee maanden gewerkt met alle directeuren van faculteiten en diensten van de Haagse Hogeschool. Ze probeerde naar boven te halen waar elke dienst of faculteit tegenaan liep met betrekking tot de nieuw ontwikkelde onderwijsstragie. G&K hielp de directeuren een vertaling te maken van hun verhaal. Dit resulteerde in een energieke conferentie; een parade van korte verrassende performances en inhoudelijke gesprekken na afloop.

Energie van de conferentie was veel positiever door de geweldige voorbereiding.

Gaaf om te zien dat veel mensen lef hadden, niet alleen de kleine voorbereidingsgroep die altijd aan het woord is.

Beste conferentie.. ooit!

KPMG - Theatrale lezing

Te weinig vrouwen stromen door naar de top. Met dit probleem ging Gehring & Ketelaars bij KPMG aan de slag. Ze maakten een theatertekst voor 150 stemmen op basis van tientallen interviews.

Wat is de cultuur bij KPMG? Wat is Bokito-gedrag? Hoe zit het met de verhouding werk-privé? Wat heeft een vrouw nodig om een topvrouw te worden? Of wil ze dat helemaal niet?

De tekst werd uitgesproken door 150 vrouwen in aanwezigheid van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. De impact was enorm en de theatrale lezing werd het startschot van een intern netwerk binnen KPMG: KPMG Inclusive.

in opdracht van Art partner en KPMG, met dank aan Lina Issa

D.O.C.S. - Artistieke interventie

‘Leer je medemens kennen’, klonk het slotwoord. Gehring & Ketelaars maakten samen met geneeskundestudenten van D.O.C.S. een interventie op de eerste dag van het nieuwe onderwijsjaar. Studenten met verschillende culturele achtergronden vertelden een persoonlijk verhaal om begrip te krijgen voor hun onderlinge verschillen en om diversiteit op een positieve manier op de kaart te zetten.
Want een goede arts is iemand die zich kan verplaatsen in iedere patiënt.

Gehring & Ketelaars hielpen de studenten hun verhalen vorm te geven en ze naturel te vertellen. Het geheel leek daardoor geïmproviseerd, maar was juist tot op de millimeter geregisseerd. De luisteraars waren geraakt en door de open vorm ook bereid hun persoonlijke verhalen te delen.

Vier leden hebben zich opengesteld voor een groot aantal vreemdelingen en hun verhaal of ervaring gedeeld. Prachtig om dan te zien dat de mensen uit het publiek zich gelijk vrij voelden om zich open te stellen voor ons. Verbaasde, bewonderende en enthousiaste reacties ontving DOCS over de interventie.

In opdracht van Art Partner en de VU