KELDER | BYE BYE WORLD

Kelder | Bye bye world reconstrueert de plotselinge verdwijning van de twee doodnormale vrouwen Dino en Olga. Dino is een verlegen, aan huis gekluisterde, zeer getalenteerde violiste. Olga een vrouw die op elk feestje de gangmaker is of wil zijn, een vrouw die te hard praat en zichzelf contant voorbijloopt. Op dezelfde dag besluiten ze, los van elkaar, hun burgerlijke leven achter zich te laten, van niemand afscheid te nemen en de bus in te stappen naar bestemming onbekend.

Een vrouw neemt een hap van haar verjaardagscake.
Ze kijkt rond in haar huis. Nooit meer, denkt ze.
Dit nooit meer.
Ze prikt de vork in het gebakje en pakt haar jas. Het kan. Je kunt verdwijnen. De deur achter je dicht doen en nooit meer terugkomen.

De voorstelling won in 2011 de Dioraphte Award 2011 op het Amsterdams Fringe Festival en heeft gespeeld in Perth (nominatie theatre award), Praag (nominatie creative award) en Grahamstown. De Nederlandse ambassade bracht de voorstelling vervolgens naar Edinburgh en Londen.

Het is komisch, treurig en soms gênant…De twee goede actrices en een strakke regie maken er een potentiële Fringehit van. Volkskrant

De vele transformaties en het innemende duo G&K maken deze dynamische voorstelling tot een plaatje. Theaterjournaal

Never has a show about boredom been so riveting. Fringe Guru *****

BEKIJK DE TRAILER

regie: MARJOLEIN FRIJLING
spel: VERA KETELAARS, ANNE GEHRING
tekst: VERA KETELAARS
dramaturgie: NIENKE SCHOLTS
vormgeving: ROOSIEN VERLAAN
productie: MARIJKE SCHAAP
beeld: GEERTJE GEURTSEN 

datum: 2011/12