Iedereen doet mee

Sinds september 2019 werken we aan een prachtig project in Twente. Vanuit het landelijke project IDOLS hebben we de mogelijkheid gekregen om ons samen met een creatief consortium te buigen over het volgende maatschappelijke vraagstuk: hoe kun je de participatie van mensen met een verstandelijke beperking vergroten? Een enorm complexe vraag, echt iets voor ons! We hebben onderzoek gedaan, interventies gedaan, ons hart verpand… Nu, na een lange corona-pauze, werken we toe naar een openbaar eindproduct.

In de interactieve tentoonstelling Wat je niet ziet bestaat niet wel! zie je werk gemaakt door kunstenaarskoppels van mensen met en zonder beperking. Het werk en hun (en ons) maakproces vinden een plek in de tentoonstelling. We ontwikkelen handvatten voor mensen met en zonder beperking om elkaar beter te ontmoeten. We vinden namelijk dat we elkaar vaker moeten zien, en b├ęter. Voorbij vooroordelen en labels. Voorbij ongemak en onwetendheid. In respect voor elkaar verschillen en in bewustzijn van de overeenkomsten.

Wordt vervolgd met data en meer informatie!

Met Concordia – Annemarie Wenzel, Mirjam Groot Beumer, Rob Dieleman, Sandra Boer, Aveleijn, LFB, Prokkel, Gemeente Enschede.