Iedereen doet mee

Sinds september 2019 werken we aan een prachtig project in Twente. Vanuit het landelijke project IDOLS hebben we de mogelijkheid gekregen om ons samen met een creatief consortium te buigen over het volgende maatschappelijke vraagstuk: hoe kun je de participatie van mensen met een verstandelijke beperking vergroten? Een enorm complexe vraag, echt iets voor ons! We hebben onderzoek gedaan, interventies gedaan, ons hart verpand… Nu, na een lange corona-pauze, werken we toe naar een openbaar eindproduct.

In de interactieve tentoonstelling Wat je niet ziet bestaat niet wel! zie je werk gemaakt door kunstenaarskoppels van mensen met en zonder beperking. Het werk en hun (en ons) maakproces vinden een plek in de tentoonstelling. We ontwikkelen handvatten voor mensen met en zonder beperking om elkaar beter te ontmoeten. We vinden namelijk dat we elkaar vaker moeten zien, en béter. Voorbij vooroordelen en labels. Voorbij ongemak en onwetendheid. In respect voor elkaar verschillen en in bewustzijn van de overeenkomsten.

Wordt vervolgd met data en meer informatie!

Met Concordia – Annemarie Wenzel, Mirjam Groot Beumer, Rob Dieleman, Sandra Boer, Aveleijn, LFB, Prokkel, Gemeente Enschede.

meer nieuws

De verwanten

De verwanten

Samen met de LFB (landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking) willen we in de theatervoorstelling De Verwanten laten horen, zien en voelen dat mensen met een verstandelijke beperking voor zichzelf kunnen spreken.

Lees meer

Gehandicaptenzorgprijs

Zorginstelling Aveleijn heeft met het project Iedereen doet mee de gehandicaptenzorgprijs 2021 gewonnen. We zijn ongelooflijk trots op wat we binnen project IDOLS* hebben bereikt. We kregen de kans om een jaar lang met een aantal creatieven (eigenlijk langer want er...

Lees meer
Het laatste gesprek

Het laatste gesprek

De tournee van Het laatste gesprek is in volle gang. Mis 'm niet. Heel mooi hoe de gesprekken na afloop gaan over de mechanismen van de bureaucratie, over de persoonlijke ervaringen die het publiek heeft gehad (als cliënt of functionaris), en fijn om te horen dat...

Lees meer