Gehandicaptenzorgprijs

Zorginstelling Aveleijn heeft met het project Iedereen doet mee de gehandicaptenzorgprijs 2021 gewonnen. We zijn ongelooflijk trots op wat we binnen project IDOLS* hebben bereikt. We kregen de kans om een jaar lang met een aantal creatieven (eigenlijk langer want er zat een coronapauze tussen) vrij te onderzoeken hoe we de sociale participatie van mensen met een verstandelijke beperking konden vergroten. Zeven kunstenaars sprongen in het diepe, stelden zich open en gingen een unieke samenwerking aan, wat uitmondde in de expositie Wat je niet ziet bestaat niet wel! Die gaat zeker nog reizen!

Zeer dankbaar voor de vruchtbare samenwerking met Annemarie Wenzel, Sandra Boer, Mirjam Groot Beumer, Rob Dieleman, Ellen van Heek, Willem den Hartog, Mojgan Azimi Lisar, Aalt van de Glind, Chantal Ganglbauer, Danielle Spoelman, Angela van Regteren, Robert Schepers, Jasper Schutz, Sophie ten Wolde, Judela Vrolijk, Ineke Wolters, Ellis Jongerius, Milan Dorreboom, Idman Nur, Marian Geling, Lodi Deiman, Denise Harleman.

 

meer nieuws

De verwanten

De verwanten

Samen met de LFB (landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking) willen we in de theatervoorstelling De Verwanten laten horen, zien en voelen dat mensen met een verstandelijke beperking voor zichzelf kunnen spreken.

Lees meer
Iedereen doet mee

Iedereen doet mee

Sinds september 2019 werken we aan een prachtig project in Twente. Vanuit het landelijke project IDOLS hebben we de mogelijkheid gekregen om ons samen met een creatief consortium te buigen over het volgende maatschappelijke vraagstuk: hoe kun je de participatie van...

Lees meer
Het laatste gesprek

Het laatste gesprek

De tournee van Het laatste gesprek is in volle gang. Mis 'm niet. Heel mooi hoe de gesprekken na afloop gaan over de mechanismen van de bureaucratie, over de persoonlijke ervaringen die het publiek heeft gehad (als cliënt of functionaris), en fijn om te horen dat...

Lees meer